Persoonlijk advies Eenvoudige procedures Je eigen adviseur Advies op maat 0049 2822 9757 370

Bedrijf beginnen in Duitsland

Contact opnemen Gratis advies gesprek

Overweegt u om een bedrijf te beginnen in Duitsland? Misschien wilt u uw product of dienst uitbreiden naar het buitenland na succesvolle resultaten in Nederland? Of wellicht overweegt u om een bestaand bedrijf in Duitsland over te nemen. Het kan ook dat u van plan bent om naar Duitsland te verhuizen voor uw grote liefde. In alle gevallen is het van belang om voldoende financiële middelen te hebben. Ondernemen in Duitsland kan een slimme zet zijn, maar het is belangrijk om niet te overhaast te werk te gaan.

Wilt u graag een bedrijf openen in Duitsland? Advies Groep Duitsland adviseert, informeert en helpt u bij het opzetten van uw onderneming.

Gratis advies gesprek

Voordelen van een bedrijf starten in Duitsland

Het beginnen van een bedrijf of een eenmanszaak in Duitsland brengt veel voordelen met zich mee. Vanwege de volgende redenen besluiten veel ondernemers om hier uit te breiden, een bedrijf te starten of een al bestaand Duits bedrijf over te nemen:

 • U bereikt een grotere omzetmarkt met nieuwe klanten
 • Duitse ondernemers doen graag zaken met Duitse bedrijven, omdat de zakenpartners dan zeker weten dat er rekening is gehouden met de Duitse wet- en regelgeving. Dit zorgt voor veel vertrouwen.
 • U geniet van een belastingvoordeel

Bel direct

GmbH oprichten in Duitsland

Hulp bij bedrijf beginnen in Duitsland

Een bedrijf starten in Duitsland vergt de nodige voorbereiding. Soms kunt u hierdoor door de bomen het bos niet meer zien. Maar er is goed nieuws voor mensen die willen ondernemen in Duitsland! U hoeft het ook niet helemaal alleen uit te zoeken. Advies Groep Duitsland heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van ondernemers die de Duitse markt willen veroveren. Of u nu een eenmanszaak in Duitsland wilt starten, of een groot bedrijf over gaat nemen: wij helpen u graag verder. Omdat wij door de jaren veel ervaring hebben opgedaan met verschillende sectoren, kunnen wij u perfect bij staan bij het starten van een onderneming in Duitsland. We zijn gespecialiseerd in de volgende sectoren:

 • Logistiek
 • Medisch
 • Dienstverlening
 • Import en export
 • Detailhandel
 • Horeca

 

Duitse cultuur

Bij het starten van een bedrijf in Duitsland is het essentieel om rekening te houden met de zakelijke cultuur, gebruiken en gewoonten. Hoe wordt er gehandeld en waar moet u op letten qua voorkomen? Veel Nederlanders beginnen met zakendoen in Duitsland, maar nemen hun Nederlandse gewoonten en tradities mee. Hoewel dit soms verfrissend kan werken voor de tegenpartij, is het voor sommige aspecten handig om de Duitse normen te volgen.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem direct contact met ons op!

Kennis en expertise

Bij ons krijgt u altijd één vaste begeleider, dit zorgt ervoor dat de communicatielijnen kort zijn. Wel zo overzichtelijk. Ook handig? Wij hanteren scherpe tarieven ten opzichte van de concurrentie. Zo blijft het ook financieel behapbaar: geld dat u weer in uw bedrijf in Duitsland kunt stoppen! Wij staan voor u klaar met onze kennis en expertise. Wij geven u graag advies en informatie over de voordelen, de afzetmarkt, de zaken cultuur, de financiële aspecten en de normen en waarden in Duitsland. Zo kunt u zo goed voorbereid mogelijk uw bedrijf beginnen in Duitsland!

Bij ons geniet u van:

 • Meer dan 20 jaar ervaring
 • Gemakkelijke procedures
 • Op maat gemaakt advies
 • Scherpe prijzen
 • Begeleiding van A tot Z
 • Één contactpersoon met wie u contact tijdens het opstarten van een GmbH in Duitsland
 • Persoonlijke benadering
Advies op maat bij het oprichten van een GmbH in Duitsland

Ons uitgebreide dienstenpakket

Wij ondersteunen, begeleiden en adviseren Nederlandse ondernemers die een bedrijf willen starten in Duitsland of een bedrijf over willen nemen. Maar we bieden naast hulp bij de opstart van een bedrijf nog meer diensten aan. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor:

 • De oprichting van een bedrijf
 • Het huren van een kantoor
 • Office support
 • Wonen in Duitsland
 • Woningaanbod
 • Financieringen en verzekeringen
 • Vertaalwerk Nederlands <-> Duits

Mail direct

Bedrijf starten in Duitsland als Nederlander: wat u moet weten?

Als Nederlander een bedrijf starten in Duitsland? Het is een goede optie om de Duitse markt te betreden. Om een bedrijf te starten in Duitsland moet u een Duitse BV oprichten, ook wel een GmbH genoemd. Dit houdt in dat u een startkapitaal van minimaal €25.000 nodig heeft en dat u een notaris moet inschakelen om de oprichtingsakte op te stellen. Daarnaast zult u uw bedrijf moeten inschrijven bij de Duitse Kamer van Koophandel. Ook als u kiest voor een mini GmbH. Het is in beide gevallen verstandig om een Duitse belastingadviseur en/of accountant in te schakelen om u te helpen met de financiële aspecten van het bedrijf.

Begeleiding van A tot Z

Gaat u een bedrijf overnemen in Duitsland, of wilt u een bedrijf of eenmanszaak beginnen in Duitsland? Hier komt meer bij kijken dan u denkt! U weet immers niet hoe de wetgeving geregeld is, wat de normen en waarden van de Duitsers zijn en of er sprake is van cultuurverschillen die in uw nadeel kunnen zijn. Duitsers spreken elkaar immers altijd aan met ‘SIE’, wat ‘u ‘betekent. Nederlanders zijn eerder geneigd om ‘jij’ te zeggen. Tijdens het gehele proces van het beginnen van een bedrijf in Duitsland zijn wij er voor u! Heeft u een vraag aan ons of wilt u een gratis adviesgesprek aanvragen? Dat kan! Neem dan gerust contact op. Wij helpen u van harte verder tijdens het ondernemen in Duitsland.

Gratis advies gesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Adres*
Ben je al actief in Duitsland?
Ben je al actief op Amazon?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.