Persoonlijk advies Eenvoudige procedures Je eigen adviseur Advies op maat 0049 2822 9757 370

Een GmbH oprichten in Duitsland

Contact opnemen Gratis adviesgesprek

Wilt u een GmbH oprichten in Duitsland? Een GmbH in Duitsland is in Nederland te vergelijken met een besloten vennootschap (een BV). Met deze bedrijfsvorm kan het privévermogen van uw aandeelhouders worden beschermd.

Advies Groep Duitsland voorziet u hierover graag van advies en biedt de juiste begeleiding. We hebben al meer dan 20 jaar ervaring. Samen met ons zet u de eerste stappen in Duitsland. Vraag een gratis oriënterend adviesgesprek aan.

Waarom Advies Groep Duitsland voor een GmbH oprichten?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Advies op maat
  • Eenvoudige procedures
  • Begeleiding van A tot en met Z
  • Uw eigen adviseur en contactpersoon
  • Persoonlijke benadering

Neem contact met ons op als u een GmbH wilt oprichten in Duitsland. Dit kan via het contactformulier, maar u mag ons ook bellen via 0049 2821 4006367 of een e-mail sturen.

Gratis adviesgesprek

GmbH oprichten in Duitsland

Wat is een GmbH?

Het Duitse GmbH staat voor Gesellschaft mit beschränkter Haftung, oftewel een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Dit is vergelijkbaar met de Nederlandse BV. Wij kunnen u helpen met alle informatie rondom een GmbH en de inschrijving in het handelsregister.

Het minimumstartkapitaal van een GmbH moet in Duitsland minimaal € 25.000,- zijn. Dit stamkapitaal is verdeeld in kapitaalbijdragen. De vennoten kunnen kapitaal inbrengen als contant geld.

Een groot voordeel van een GmbH in Duitsland is dat het heel flexibel is. Er is een vergaande vrijheid als het gaat om de vormgeving van de oprichtingsakte. Een GmbH is niet aan zoveel strenge voorschriften onderworpen als de AG (Aktiengesellschaft, ofwel ‘naamloze vennootschap’). De oprichting van een GmbH is minder geformaliseerd en daardoor ook makkelijker en eenvoudiger.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem direct contact met ons op!

Wat is een mini-GmbH?

Naast de gewone GmbH is er ook nog een zogenoemde mini-GmbH. Deze vorm heeft beperkte aansprakelijkheid en een minimumstartkapitaal van 1 euro. Dit werd in 2008 ingevoerd, zodat er een aantrekkelijke vennootschapsvorm is voor starters. Een mini-GmbH moet gaandeweg wel genoeg geld bijeen sparen om tot het minimumkapitaal van een normale GmbH te komen.

Bel direct

Advies op maat bij het oprichten van een GmbH in Duitsland

Wat is een UG?

Een UG (Unternehmergesellschaft) is een variant van de GmbH. De UG is een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Hier zijn wel wat verschillen vergeleken met een GmbH. De UG is vooral interessant als u een startende ondernemer bent en nog niet aan het startkapitaal van de GmbH komt.

GmbH of UG oprichten in Duitsland

Bij het oprichten van een bedrijf in Duitsland komt veel kijken. We begrijpen dat u er tegenop ziet om dit in uw eentje te doen. Daarom staan wij voor u klaar. We adviseren en begeleiden u in het proces van de oprichting van uw GmbH of UG in Duitsland.

We zijn al meer dan 20 jaar expert op het gebied van ondernemen in Duitsland. Het maakt voor ons niet uit of u een nieuw bedrijf wilt starten, of dat u een bedrijf over gaat nemen. Als u bij ons komt voor advies, krijgt u altijd een gratis eerste adviesgesprek.

Mail direct

Waarom een GMBH of UG oprichten in Duitsland?

Er zijn verschillende redenen waarom u een bedrijf in Duitsland wilt beginnen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw product of dienst in Nederland al goed loopt en dat u denkt dat het in Duitsland net zo goed zou kunnen gaan. Het is uiteraard ook mogelijk om een bedrijf in Duitsland over te nemen. Misschien gaat u wel naar Duitsland verhuizen en verhuist uw bedrijf mee.

Het maakt ons niet uit wat uw reden is om in Duitsland een bedrijf te starten. We helpen u bij de voorbereiding. De zakelijke cultuur verschilt behoorlijk tussen Nederland en Duitsland. Veel mensen onderschatten dit.

Gratis advies gesprek

Voordelen van een bedrijf in Duitsland

Er zitten veel voordelen aan het starten van een bedrijf in Duitsland. Zo is de afzetmarkt in Duitsland veel groter dan in Nederland. Duitsland is het buurland van Nederland, dus zelfs vanuit de randstad is het niet ver rijden naar de grens.

Het kan zijn dat u besluit om uw bedrijf nog verder uit te bereiden in Europa. Duitsland wordt omringd door maar liefst negen andere landen. Uiteraard zijn er ook andere factoren waar u rekening mee moet houden in Duitsland.

In Duitsland spreekt u elkaar altijd aan met u (‘Sie’ in het Duits), Herr of Frau. Ook over uw privéleven wordt niet gepraat. Zelfs de kleding die u draagt, de auto die u rijdt en hoe stipt op tijd u bent speelt een rol. We adviseren u hier graag over.

Altijd advies op maat

We zijn er om u te ondersteunen en adviseren. Dit kunnen we doen op het gebied van marketing, maar zelfs voor kleine dingen zoals over uw kleding kunnen we u advies geven. Verder adviseren we u over alles wat u wel of niet moet doen. Moet u als Nederlandse onderneming naar de Duitse notaris? Hoe moet u zich inschrijven in het Duitse handelsregister? Wij kunnen u bij deze zaken helpen.

Neem contact op

Wilt u ons inschakelen om gebruik te maken van onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. U kunt contact opnemen door het formulier op de website in te vullen. Uiteraard is het ook mogelijk om te bellen naar 0049 2821 4006367, of om een e-mail te sturen naar info@adviesgroepduitsland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Adres*
Ben je al actief in Duitsland?
Ben je al actief op Amazon?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.