Persoonlijk advies Eenvoudige procedures Je eigen adviseur Advies op maat 0049 2822 9757 370

Een GmbH oprichten in Duitsland

Contact opnemen Gratis advies gesprek

Wil je een GmbH oprichten in Duitsland? Advies Groep Duitsland weet hier alles over en kan je hier goed mee verder helpen. Wij zijn een ervaren team. Het is ons doel om het optimale te bereiken voor jou en jouw bedrijf. Samen met ons zet je de eerste stappen in Duitsland.

Voordelen | Advies Groep Duitsland

  • Persoonlijk advies
  • Eenvoudige procedures
  • Je eigen adviseur
  • Advies op maat

Wil je gebruik maken van onze diensten om een GmbH op te richten in Duitsland? Neem dan direct contact met ons op. Dit kun je doen middels ons contactformulier maar je kunt ook bellen naar 0049 2821 4006367 of een e-mail sturen naar info@adviesgroepduitsland.nl.

Gratis advies gesprek

Wat is een GmbH?

Het Duitse GmbH staat voor Gesellschaft mit beschränkter Haftung, ook wel een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Dit is vergelijkbaar met de Nederlandse BV. Wij kunnen jou helpen met alle informatie rondom het GmbH en de inschrijving in het handelsregister.

Het minimumstamkapitaal van een GmbH moet in Duitsland minimaal 25.000 euro zijn. Dit stamkapitaal is verdeeld in kapitaalbijdragen. De vennoten kunnen kapitaal inbrengen als contant geld.

Een groot voordeel van een GmbH is dat het heel flexibel is. Er is een vergaande vrijheid als het gaat om de vormgeving van de oprichtingsakte. Een GmbH is niet aan zoveel strenge voorschriften onderworpen als de AG (Aktiengesellschaft, ook wel ‘naamloze vennootschap’). De oprichting van een GmbH is minder geformaliseerd en daardoor ook makkelijker en eenvoudiger.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem direct contact met ons op!

Wat is een mini-GmbH?

Naast het gewone GmbH heb je ook een zogenoemd mini-GmbH. Deze vorm heeft beperkte aansprakelijkheid en een minimumstamkapitaal van 1 euro. Dit werd in 2008 ingevoerd zodat er een aantrekkelijke vennootschapsvorm is voor starters. Een mini-GmbH moet gaandeweg wel genoeg geld bijeen sparen om tot het minimumkapitaal van een normale GmbH te komen.

Bel direct

Wat is een UG?

Een UG (Unternehmergesellschaft) is een variant van de GmbH. De UG is een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Hier zijn wel wat verschillen ten opzichte van de GmbH. De UG is vooral interessant als je startende ondernemer bent en nog niet aan het startkapitaal van de GmbH komt.

GmbH of UG oprichten in Duitsland

Bij het oprichten van een bedrijf in Duitsland komt veel kijken. Wij begrijpen dat je er tegenop ziet om dit in je eentje te doen. Daarom zijn wij er. Wij adviseren en begeleiden jou in het proces van de oprichting van jouw GmbH of UG in Duitsland.

Wij zijn al meer dan 20 jaar expert op het gebied van ondernemen in Duitsland. Het maakt voor ons niet uit of je een nieuw bedrijf wil starten, of dat je een bedrijf over gaat nemen. Als je bij ons komt voor advies, krijg je altijd een gratis eerste adviesgesprek.

Mail direct

Waarom een GMBH of UG oprichten in Duitsland?

Er zijn verschillende redenen waarom je een bedrijf in Duitsland zou willen starten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw product of dienst in Nederland al goed loopt en dat je denkt dat het in Duitsland net zo goed zou kunnen gaan. Het is uiteraard ook mogelijk om een bedrijf in Duitsland over te nemen. Misschien ga je wel naar Duitsland verhuizen en verhuist jouw bedrijf mee.

Het maakt ons niet uit wat jouw reden is om in Duitsland een bedrijf te starten. Wij helpen jou altijd bij de voorbereiding. De zakelijke cultuur verschilt behoorlijk tussen Nederland en Duitsland. Veel mensen onderschatten dit.

Gratis advies gesprek

Voordelen van een bedrijf in Duitsland

Er zitten veel voordelen aan het starten van een bedrijf in Duitsland. Zo is de afzetmarkt in Duitsland veel groter dan in Nederland. Duitsland is het buurland van Nederland dus zelfs vanuit de randstad is het niet ver rijden naar de grens.

Het kan zijn dat je besluit om jouw bedrijf nog verder uit te bereiden in Europa. Duitsland wordt omringt door maar liefst negen andere landen. Uiteraard zijn er ook andere factoren waar je rekening mee moet houden in Duitsland.

In Duitsland spreek je elkaar altijd aan met u (‘Sie’ in het Duits), Herr of Frau. Ook over je privéleven wordt niet gepraat. Zelfs de kleding die je draagt, de auto die je rijdt en hoe stipt op tijd je bent speelt een rol. Wij adviseren je hier graag over.

Wij adviseren jou

Wij zijn er om jou te ondersteunen en adviseren. Dit kunnen we doen op het gebied van marketing, maar zelfs voor kleine dingen zoals jouw kleding kunnen wij je advies geven. Verder adviseren wij je over alles wat je wel of niet moet doen. Moet je als Nederlandse onderneming naar de Duitse notaris? Hoe moet je je inschrijven in het Duitse handelsregister. Wij kunnen jou hier bij helpen.

Neem contact op

Wil je ons inschakelen om gebruik te maken van onze diensten? Neem dan direct contact met ons op. Je kunt contact opnemen door het formulier op de website in te vullen. Uiteraard is het ook mogelijk om te bellen naar 0049 2821 4006367 of om een e-mail te sturen naar info@adviesgroepduitsland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Adres
Ben je al actief in Duitsland?
Ben je al actief op Amazon?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.