Persoonlijk advies Eenvoudige procedures Je eigen adviseur Advies op maat 0049 2822 9757 370

Zakendoen in Duitsland

Contact opnemen Gratis advies gesprek

U wilt graag zakendoen in Duitsland? Handelen in Duitsland kan een verstandige keuze zijn. Alleen het is wel raadzaam om u vooraf zo goed mogelijk voor te bereiden. Want ondanks dat Duitsland veel op Nederland lijkt, is het toch een ander land met zo haar eigen Duitse gebruiken en gewoonten. Wanneer u met een totaal Nederlandse mentaliteit start met zakendoen in Duitsland, kan dit verkeerd uitpakken. Maar: hoe moet het zakendoen in Duitsland dan? Daarvoor adviseren en ondersteunen wij van Advies Groep Duitsland u graag. Wij zijn de specialist in zakendoen in Duitsland en hebben meer dan 20 jaar ervaring. Zo kunnen wij u meer vertellen over de Duitse cultuurverschillen, over de Duitse bedrijfscultuur, hoe te handelen in Duitsland en hoe de normen en waarden in Duitsland zijn vormgegeven.

Gratis advies gesprek

Cultuurverschillen zakendoen in Duitsland

U bent er over uit: u gaat zakendoen in Duitsland. Waar u rekening mee dient te houden is dat het zakencultuur in Duitsland niet hetzelfde is als in Nederland. Wat zijn precies de Duitse cultuurverschillen? Advies Groep Duitsland geeft u graag meer informatie. Allereerst is tutoyeren in Duitsland ongewoon. Duitse zakenpartner spreken elkaar altijd aan met u, in het Duits ‘Sie’. Waar wij snel overstappen op jij of je, doen ze dit bij de oosterburen minder snel. Tevens is het ook niet gek om aan te spreken met de achternaam voorafgegaan door ‘Herr’ of ‘Frau’. Beschikt jouw zakenpartner over een academische titel? Dan is het raadzaam om deze zeker te noemen en diegene met deze titel aan te spreken: deze titel is in Duitsland van veel groter belang dan in Nederland.

Contact opnemen

GmbH oprichten in Duitsland

De zakencultuur in Duitsland

Ook anders qua zakencultuur in Duitsland? Het maken van zakelijke afspraken. In Duitsland gaat men veel sneller over tot de orde van de dag, terwijl we in Nederland veel tijd en moeite investeren in het kennismakingsproces van een nieuw handelscontract. Daarnaast is het strikt gescheiden houden van zaken en privé ook heel belangrijk. Beginnen over je kinderen of vrouw doe je daar dus minder snel. Na werktijd even een borreltje doen komt ook amper voor. Werk is werk, privé is privé. Tevens is het uiterlijk vertoon erg belangrijk. Zo wordt een auto of kleding als statussymbool gezien: meer dan bij ons in Nederland. Uiteraard zijn dit niet de enige cultuurverschillen op het gebied van zakendoen, er zijn nog veel meer cultuurverschillen en verschillen in normen en waarden. Bij Advies Groep Duitsland geeft uw persoonlijk begeleider u hier graag nóg meer inzicht in. Zo bent u optimaal voorbereid op het zakendoen in Duitsland en kunt u een bedrijf starten in Duitsland!

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem direct contact met ons op!

Zakendoen in Duitsland: wat Nederlanders vergeten

Veel Nederlandse ondernemers willen graag zakendoen in Duitsland. Alleen waar veel van onze inwoners geen rekening mee houden, is dat hier wel een goed doordacht stappenplan aan vooraf moet gaan. Een plan van aanpak, als het ware. Door alle scenario’s goed door te nemen, is de kans op succes in Duitsland des te groter. Wij van Advies Groep Duitsland ondersteunen u graag in dit proces.

Contact opnemen Gratis advies gesprek

Advies op maat bij het oprichten van een GmbH in Duitsland

Persoonlijke benadering

Omdat wij van Advies Groep Duitsland meer dan 20 jaar ervaring hebben in dit vak en over veel expertises beschikken, kunnen we u van het kundige advies voorzien dat u nodig heeft. We spreken de taal van u als ondernemer en zijn uw partner tijdens het zakendoen in Duitsland. Wij hanteren een persoonlijke benadering waarbij u centraal staat. Wij helpen u graag door het aanbieden van de volgende diensten:

 • Het oprichten van een bedrijf in Duitsland
 • Vertaalwerk Nederlands <-> Duits
 • Vinden van een kantoor en woningen
 • Office support in Duitsland
 • Financieringen en verzekeringen in Duitsland

Persoonlijke benadering

Wij zijn niet zoals ieder ander bedrijf dat startende ondernemingen helpt bij zakendoen in Duitsland. Wij zijn namelijk veel meer dan dat, want we begeleiden u tijdens het gehele proces. Wanneer wij u adviseren, ondersteunen en begeleiden bij het handelen in Duitsland geniet u van de volgende voordelen:

 • Meer dan 20 jaar ervaring in het vak
 • Gemakkelijke procedures
 • Op maat gemaakt advies
 • Scherpe prijzen
 • Begeleiding van A tot Z
 • Één contactpersoon met wie u contact heeft tijdens het zakendoen in Duitsland
 • Persoonlijke benadering

Pas u aan aan de Duitse normen en waarden

De Duitse bedrijfscultuur, normen en waarden in Duitsland en de gebruiken en gewoonten verschillen erg van de kenmerken die wij Nederlanders kennen. Wanneer u zaken wilt doen in Duitsland, is het van belang dat u weet hoe u met deze verschillen om moet gaan. De zakencultuur in Duitsland is immers compleet anders. Wij van Advies Groep Duitsland adviseren, begeleiden en ondersteunen u graag bij het handelen in Duitsland. We bieden u hulp bij ondernemen in Duitsland aan. Neem gerust contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Adres*
Ben je al actief in Duitsland?
Ben je al actief op Amazon?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.