Bedrijf oprichten

Contact opnemen

 

GmbH

Je wilt een Duits bedrijf oprichten en je denk waarschijnlijk direct aan een GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung). Omdat de GmbH de meest voorkomende rechtsvorm is in Duitsland.

Het aandelenpakket (Stammkapital) van een GmbH is € 25.000, dit kan je in één keer storten. Echter kan het ook in twee delen gestort worden maar dan wel € 12.500 per keer.

De GmbH is te vergelijken met de Nederlandse BV (Besloten Vennootschap). Een voordeel van een GmbH is de betrouwbare uitstraling.  De Duitse ondernemer werkt graag samen met een Duitse GmbH.

Mocht je een bedrijfsfinanciering of leasing nodig hebben, dan zal de GmbH positiever gezien worden dan andere rechtsvormen die in het midden- en kleinbedrijf gebruikt worden.

UG

Je kunt ook kiezen voor de UG (Unternehmergesellschaft Haftungsbeschränkt). Een UG kun je al oprichten met een aandelenpakket (Stammkapital) van € 1.00 tot € 24.999. Wij adviseren wel altijd om minimaal de oprichtingskosten te storten.

De UG is te vergelijken met de GmbH daarom wordt deze vorm ook wel mini GmbH of GmbH light genoemd. De UG biedt de mogelijkheid om jaarlijks 25% van je winst boekhoudkundig te reserveren. Om daarmee langzaam te groeien naar een aandelenpakket van € 25.000 hierna kan je UG omgezet worden naar een GmbH.

Gezien het lage aandelenpakket (Stammkapital) heeft de UG een iets minder gedegen uitstraling. Met name voor banken en leveranciers. Maar met een UG is het goed ondernemen.

Wij richten je GmbH of UG binnen één dag voor je op!

Neem contact op

Voor succesvol zaken doen in Duitsland

0049 2821 4006367