Persoonlijk advies Eenvoudige procedures Je eigen adviseur Advies op maat 0049 2822 9757 370

Bedrijf oprichten

Contact opnemen

GmbH

Je wilt een Duits bedrijf oprichten en waarschijnlijk denk je dan aan een GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung). De GmbH de namelijk meest voorkomende rechtsvorm is in Duitsland.

De GmbH is te vergelijken met de Nederlandse BV (Besloten Vennootschap). Een voordeel van een GmbH is de betrouwbare uitstraling. Daarom werkt de Duitse ondernemer graag samen met een Duitse GmbH.

Het aandelenpakket (Stammkapital) van een GmbH is € 25.000. Dit bedrag kan je in één keer storten. Echter kan het ook in twee delen gestort worden. Het dient dan wel om een storting van € 12.500 per keer te gaan.

Mocht je een bedrijfsfinanciering of leasing nodig hebben, dan zal de GmbH positiever gezien worden dan andere rechtsvormen die in het midden- en kleinbedrijf gebruikt worden.

UG

Je kunt ook kiezen voor de UG (Unternehmergesellschaft Haftungsbeschränkt). De UG is te vergelijken met de GmbH. Daarom wordt deze vorm ook wel mini GmbH of GmbH light genoemd.

Een UG kun je al oprichten met een aandelenpakket (Stammkapital) van € 1.00 tot € 24.999. Wij adviseren wel altijd om minimaal de oprichtingskosten te storten. Deze bedrijfsvorm biedt de mogelijkheid om jaarlijks 25% van je winst boekhoudkundig te reserveren. Daarmee kun je vervolgens langzaam groeien naar een aandelenpakket van € 25.000. Zodra dat punt bereikt is kan je UG omgezet worden naar een GmbH.

Gezien het lage aandelenpakket (Stammkapital) heeft de UG een iets minder gedegen uitstraling. Dit geldt met name voor banken en leveranciers. Maar ook met een UG is het goed ondernemen.

Wij richten je GmbH of UG binnen één dag voor je op!

Neem contact op

Voor succesvol zaken doen in Duitsland

0049 28229757370